Nyheter 24, har den 10 december listat 9 saker som skulle genomföras om regeringen vinner valet, extravalet.

 

 

1. Om regeringen vinner extravalet vill de höja a-kassan

A-kassan ska höjas från 680 kronor per dag till 910 kronor per dag om regeringen vinner extra valet. Efter 100 dagar med ersättning ska man få 710 kronor per dag.

 

2. Regeringen vill ge högre underhåll till familjer

Regeringen vill höja underhållsstödet med 300 kronor om regeringen vinner extra valet, vilket skulle innebära en höjning från 1237 kronor till 1537 kronor.

 

3. Regeringen vill införa en tredje pappamånad

Om regeringen vinner extravalet så vill de införa en tredje pappamånad. En åtgärd som regeringen vill införa för att få ett mer jämställt samhälle.

 

4. Regeringen vill begränsa vinsterna i välfärden

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har kommit överens om att begränsa vinsterna i välfärden, så om de rödgröna vinner extra valet så kommer denna begränsning att införas.

 

5. Alla unga ska få jobb inom 90 dagar lovar regeringen

Om regeringen vinner extravalet så kommer alla unga att kunna få ett jobb inom 90 dagar från och med den dagen de skriver in sig hos arbetsförmedlingen.

 

6. Regeringen vill ha mindre klasser & högre lärarlöner

Regeringen vill minska klasstorlekarna från tredje klass och öka stödet för de elever som behöver det som mest. Om regeringen vinner extravalet så ska de dessutom höja lärarlönerna.

 

7. Om regeringen vinner valet så vill de inskränka Rut

Regeringen vill inte längre att Rut ska omfatta läxhjälp så denna inskränkning kommer att ske om regeringen vinner extravalet.

 

8. Regeringen vill höja skatten för höginkomsttagare

Om regeringen vinner extra valet vill de höja skatterna för den som tjänar mer. Den som har en inkomst på 60 000 ska ha 2 600 kronor högre i skatt enligt regeringens förslag.

 

9. Regeringen vill sänka skatten för pensionärerna

Om regeringen vinner extravalet så vill de sänka skatten för alla som får upp till 20 000 i månaden i pension. Enligt regeringens budgetproposition ska den som får 10 000 kronor i pension, få en sänkt skatt med 270 kronor i månaden.

 

 

 

 

Källa: http://nyheter24.se/maktkamp24/784644-alliansen-politik-regeringskris-extraval-nyval