Genom att stödja Alliansens budget har Sverigedemokraterna redan brutit flera av sina tyngsta vallöften.

 

 

Migration

 

Sverigedemokraterna lovade inför valet att spara sju miljarder kronor på migration

Alliansens budget är i stort sätt identisk med regeringens sett till kostnaderna så genom att stödja Alliansens budget godkänner Sverigedemokraterna att dessa sju miljarder kronor läggs på Migration.

Nyvalet - Ingående budget - Migration

 

Minskad invandring är Sverigedemokraternas huvudfråga som de nu avlägsnat sig rejält ifrån genom att stödja Alliansens budget:

“Alliansen ser det svenska flyktingmottagandet som en moralisk skyldighet, men också som en investering i framtiden.” står det att läsa i Alliansens budgetmotion.

 

 

Försvaret

 

Sverigedemokraterna föreslår i sin skuggbudget att 50,59 miljarder ska läggas på Försvar och krisberedskap.

Nyvalet - Ingående budget - Försvar och samhällets krisberedskap

Sverigedemokraterna stödjer Alliansens budget som innehåller 137 miljoner kronor mindre till Försvar och krisberedskap än regeringen och är två miljarder kronor mindre än vad Sverigedemokraterna lovade att satsa på Försvar och krisberedskap i sina vallöften.

 

 

Pensionärsskatten

Under Alliansens åtta år vid makten har ett genomsnittligt pensionärshushåll betalat över 100 000 kronor mer i skatt än ett jämförbart hushåll som förvärvsarbetar. Det är inte rimligt och detta förhållande kan inte tillåtas fortgå“, citat Jimmie Åkesson från en debattartikel i SvD

Nyvalet - Ingående budget - Ekonomisk trygghet vid ålderdom

 

Alliansen budget innehåller 150 miljoner kronor mindre än regeringens till pensionärerna så genom att stödja denna så plockar Sverigedemokraterna bort dessa miljoner från pensionärerna och det är även 450 miljoner kronor mindre än vad Sverigedemokraterna lovade till pensionärerna i sina vallöften. 

 

 

A-kassan

Sverigedemokraterna lovade inför valet att höja taket i A-kassan från dagens nivå på 680 kronor till 1 200 kronor för de första 100 dagarna av arbetslöshet.

Regeringen höjer i sin budget taket i A-kassan till 910 kronor för de första 100 dagarna av arbetslöshet.

Nyvalet - Ingående budget - Arbetsmarknad och arbetsliv

 

Genom att stödja Alliansens budget så blir A-kassan kvar på dagens nivå på 680 kronor och Sverigedemokraterna godkänner 4 miljarder kronor mindre till Arbetsmarknad och arbetsliv.

 

 

I kronor och ören så handlar det om totalt hela 13,45 miljarder kronor i brutna vallöften av Sverigedemokraterna